Ejercicio 2019 / 2020 

MUÉVETE POR LOS DESPLEGABLES DE LA DERECHA Y ENTÉRATE DE TODO

La Generalitat ajorna la celebració de les festes de les Falles 2020 seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat 

Així ho ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s'ajornen les festes de les Falles en tota la Comunitat Valenciana i de la Magdalena de la ciutat de Castelló fins que la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus permeta la seua celebració, seguint les instruccions donades pel Ministeri de Sanitat i amb la premissa de la "prioritat absoluta" de protegir la salut de la ciutadania i de minimitzar riscos de contagi.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions en una compareixença pública després de la reunió extraordinària convocada en la vesprada d'aquest dimarts de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront del *Coronavirus, encarregada de la coordinació i el seguiment de les actuacions que corresponen a la Generalitat en el marc del Sistema Nacional d'Alerta Precoç i Resposta Ràpida.

"Hui, en una reunió mantinguda per videoconferència, els responsables del Ministeri de Sanitat ens han traslladat una instrucció clara: la conveniència de no celebrar els actes festius de les Falles i la Magdalena en les dates previstes, perquè, en aquests moments, hem de minimitzar elements de risc per al contagi, com són les aglomeracions humanes o els desplaçaments massius de persones procedents d'altres zones", ha indicat el president, que també ha mantingut contacte amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Per això, com ha succeït amb altres esdeveniments com el Carnestoltes de Venècia, la Fira Internacional de Turisme de Berlín o el Mobile World Congress de Barcelona, s'ha acordat, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat, ajornar la celebració de les festes de les Falles i de la Magdalena en la Comunitat Valenciana, una decisió presa "per responsabilitat, per indicació dels experts en Salut Pública i pensant en el bé general", ha indicat.

El president ha destacat que la crisi del coronavirus ha situat a la societat davant un "repte sanitari global" que "obliga a extremar les precaucions i a actuar des de la responsabilitat, la prudència i la proporcionalitat i sense alarmismes de cap mena".

"És important subratllar que tenim un dels millor sistemes sanitaris del món, i que també comptem amb uns excel·lents professionals; a ells, als 64.000 treballadors de la sanitat pública valenciana, vull fer-los un reconeixement pel compromís que han assumit en benefici de tota la població", ha subratllat també el president.

"La responsabilitat és el primer requisit per a qualsevol Govern, i quan està en joc la salut pública, ho és encara més", ha remarcat Puig, que ha agregat que, com en tot moment des de l'inici d'aquesta epidèmia, "la Generalitat ha seguit els criteris científics i tècnics per a protegir la salut dels valencians i les valencianes" i ha actuat des de "el rigor, la responsabilitat i la proporcionalitat en la resposta", amb "plena coordinació" amb les directrius del Ministeri de Sanitat i seguint criteris científics.

Puig ha insistit que l'actuació de la Generalitat en aquest àmbit respon a la "prioritat absoluta de protegir la salut dels valencians i les valencianes, especialment d'aquells grups més vulnerables", amb decisions que "responen a criteris sustentats en l'evidència científica i el criteri dels experts".

Un sistema sanitari públic preparat

"Totes les mesures les estem adoptant de manera coordinada amb el Ministeri de Sanitat, mantenint una unitat d'acció clau per a guanyar eficàcia", ha assenyalat igualment el cap del Consell, que ha mostrat la confiança de tindre "un sistema sanitari públic preparat per a fer front a les eventualitats i excel·lents professionals per a atendre la població".

"Evitem l'alarmisme, evitem el contagi de la por, confiem en els experts sanitaris i extremem, tots i totes, les precaucions, perquè estic segur que, davant aquest repte col·lectiu, la unitat, l'esforç i la responsabilitat de cadascun de nosaltres contribuirà a la volta de la normalitat", ha conclòs.

A la reunió han assistit la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d'Educació, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló; el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

També han estat presents el president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, així com el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix, i la responsable de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Isaura Navarro.

  •  

 

Comunicado extraido de la página web de Junta Central Fallera 

Contacto:

Falla Escalante Amparo Guillen
Calle Escalante190
46011 Valencia

 

@mail.:  info@fallaescalante-amparoguillen.com

 

 

 

 

¿Quiere saber mas de nosotros ?

Si quiere unirse a nuestra comisión, utilice nuestro formulario de contacto para recibir información o descargue nuestro formulario de inscripción. ¡Le esperamos!

Noticias

¡Enterate de todo !

Iremos publicando noticias que sean de interes para todos

Nueva presencia en Internet

Ahora también puede informarse sobre todo lo relativo a nuestra Falla a través de Internet.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© falla escalante amparo guillen

Página web creada con IONOS Mi Web.